• Home
 • Gevonden Fietsen

Gevonden Fietsen

Al 3251 fietsen teruggegeven

Jaarlijks halen de politiediensten en gemeenten tienduizenden onbeheerde fietsen op. Slechts enkele ervan kunnen onmiddellijk terugbezorgd worden aan de eigenaar omdat men op het kader het rijksregisternummer van de eigenaar terugvindt. Om ervoor te zorgen dat deze 'niet gemerkte' fietsen toch bij hun eigenaar terechtkomen, kun je op deze site zoeken in de gevonden fietsen.

Vind je je fiets hier nog niet meteen? Probeer dan later nog eens, of schrijf je in voor de e-mailmeldingen en wij brengen je op de hoogte zodra een fiets met de door jou opgegeven criteria wordt gevonden.

Een gevonden fiets zoeken

?
Formaat: 16-07-2019
 • Hoe vind je je fiets terug?

  Kies je zoekcriteria

  Er worden verschillende zoekcriteria aangeboden om je te helpen je fiets gemakkelijk terug te vinden. Houd er wel rekening mee dat zaken als fietsbellen, mandjes en of houdertjes bij diefstal of verlies vaak worden verwijderd. Het is dan ook niet noodzakelijk om alle zoekcriteria in te vullen.

  Rangschikking zoekresultaten

  Vaak wordt je fiets teruggevonden in de buurt van waar je hem verloor. Daarom moet je telkens de gemeente invullen waar je de fiets verloor. En wat als je fiets elders werd teruggevonden? Geen probleem, je vindt op de website foto’s van alle teruggevonden fietsen die voldoen aan jouw omschrijving, gerangschikt volgens hun afstand tot de gemeente die je hebt aangeduid.

  Fiets terugvragen

  Zodra een fiets teruggevonden is, heb je maar drie maanden de tijd om hierop aanspraak te maken. Fietsen die na drie maanden niet herkend en teruggegeven zijn, worden automatisch het eigendom van de gemeente.
  Herken je je fiets op de website? Doe dan meteen online een aanvraag om hem terug te krijgen. Een voorafgaandelijke aangifte van de diefstal van de fiets bij de politie kan een waardevol criterium zijn in het leveren van je bewijs van eigendom.

Laat je fiets graveren

Gevonden fietsen die gegraveerd of gelabeld zijn met een rijksregisternummer worden snel terugbezorgd aan de rechtmatige eigenaar en komen in de meeste gevallen dan ook niet op de website terecht. Laat dus zeker je fiets graveren of labelen!

In de meeste gemeenten worden er op regelmatige basis label- of graveringsmomenten georganiseerd.

Contactgegevens

Provincie Limburg