• Home
 • Gevonden fietsen

Gevonden fietsen

Al 3225 fietsen teruggegeven

Jaarlijks halen de politiediensten en gemeenten tienduizenden onbeheerde fietsen op. Slechts enkele ervan kunnen onmiddellijk terugbezorgd worden aan de eigenaar omdat men op het kader het rijksregisternummer van de eigenaar terugvindt.

Om ervoor te zorgen dat deze 'niet gemerkte' fietsen toch bij hun eigenaar terechtkomen, kun je op deze site zoeken in de gevonden fietsen.

Een gevonden fiets zoeken

?
Formaat: 19-06-2019
 • Hoe vind je je fiets terug?

  Kies je zoekcriteria

  Er zijn verschillende zoekvelden om je te helpen je fiets gemakkelijk terug te vinden. Hou er wel rekening mee dat zaken als fietsbellen, mandjes en of houdertjes bij diefstal of verlies vaak worden verwijderd. Het is dan ook niet noodzakelijk om alle zoekvelden in te vullen.

  Bekijk de zoekresultaten

  Vaak wordt je fiets teruggevonden in de buurt van waar je hem verloor. Daarom moet je telkens de gemeente invullen waar je je fiets kwijt raakte. De zoekmotor doorzoekt daarna alle verschillende gemeenten waar er fietsen zijn teruggevonden, en rangschikt de zoekresultaten volgens hun afstand tot de gemeente die je hebt aangeduid.

  Vraag je fiets terug

  Herken je je fiets op de website? Doe dan meteen online een aanvraag om hem terug te krijgen. Een voorafgaande aangifte van de fietsdiefstal bij de politie kan waardevol zijn om te bewijzen dat de fiets van jou is.
  Na je aanvraag neemt de politiezone of gemeente die de fiets heeft teruggevonden verder contact met je op om na te gaan of het inderdaad om jouw fiets gaat.

  Termijn

  Zodra de politie of gemeente een fiets terugvindt, heb je drie maanden de tijd om hierop aanspraak te maken. Fietsen die na drie maanden niet herkend en teruggegeven zijn, worden automatisch het eigendom van de gemeente.

  Automatisch op de hoogte blijven

  Vind je je fiets nog niet meteen terug op de site? Probeer dan later nog eens, of schrijf je in voor de e-mailmeldingen en wij brengen je op de hoogte zodra een fiets met de door jou opgegeven criteria wordt gevonden.

Laat je fiets graveren

Gevonden fietsen die gegraveerd of gelabeld zijn met een rijksregisternummer worden snel terugbezorgd aan de rechtmatige eigenaar en komen in de meeste gevallen dan ook niet op de website terecht. Laat dus zeker je fiets graveren of labelen!

In de meeste gemeenten worden er op regelmatige basis label- of graveringsmomenten georganiseerd.

Contactgegevens

Provincie Antwerpen

Koningin Elisabethlei 22
2018 Antwerpen